Rybne kokosanki

13


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filet z białej ryby, np. sandacz300 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
puszka ananasa1 sztuka
jogurt naturalny, gęsty, np. grecki1 sztuka
jajka2 sztuki
mąka80 gramów
bułka tarta100 gramów
wiórki kokosowe100 gramów
posiekany koperek1 szczypta
olej do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Filet z ryby pokrój w paski o szerokości około 1 centymetra. Zamarynuj w przyprawie Knorr i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Roztrzep jajka. Na suchej patelni upraż wiórki kokosowe, tak by nabrały rumianego koloru. Odstaw je i wymieszaj z bułką tartą.
Krok 3
Wraz z dzieckiem panieruj paluszki rybne najpierw w mące, następnie w jajku i na końcu w wiórkach kokosa.
Krok 4
Po opanierowaniu wszystkich paluszków, smaż je na patelni na złoty kolor. Możesz również upiec w piekarniku bez użycia tłuszczu.
Krok 5
Przygotuj sos. Odłóż dwa plastry ananasa do dekoracji, pozostałą część pokrój w drobną kostkę. Maluchy mogą wymieszać owoce z jogurtem i sokiem ananasowym.
Krok 6
Gotowe danie możesz udekorować pokrojonym w cienkie plastry ananasem, zwiniętym w różyczki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl