Przygotowanie |
Krok 1 |
Filet z ryby pokrój w paski o szerokości około 1 centymetra. Zamarynuj w przyprawie Knorr i odstaw na 10 minut.
|
Krok 2 |
Roztrzep jajka. Na suchej patelni upraż wiórki kokosowe, tak by nabrały rumianego koloru. Odstaw je i wymieszaj z bułką tartą. |
Krok 3 |
Wraz z dzieckiem panieruj paluszki rybne najpierw w mące, następnie w jajku i na końcu w wiórkach kokosa. |
Krok 4 |
Po opanierowaniu wszystkich paluszków, smaż je na patelni na złoty kolor. Możesz również upiec w piekarniku bez użycia tłuszczu. |
Krok 5 |
Przygotuj sos. Odłóż dwa plastry ananasa do dekoracji, pozostałą część pokrój w drobną kostkę. Maluchy mogą wymieszać owoce z jogurtem i sokiem ananasowym. |
Krok 6 |
Gotowe danie możesz udekorować pokrojonym w cienkie plastry ananasem, zwiniętym w różyczki. |