Rybne szaszłyki

Składniki:

  • cebula - 3 sztuki
  • olej - 2 łyżki
  • pieprz - 1 szczypta
  • pieczarki - 500 gramów
  • sól - 1 szczypta
  • boczek wędzony w plastrach - 200 gramów
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • filety z dorsza - 500 gramów
  • natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
  • przyprawa do ryb - 1 łyżeczka

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Filety skrop sokiem z cytryny, oprósz przyprawą do ryb, odstaw w chłodne miejsce.
  2. Cebulę i pieczarki pokrój w plasterki.
  3. Filety pokrój w kostkę.
  4. Na szpadki nadziewaj na zmianę pieczarki, cebulę, plastry boczku, rybę.
  5. Tak przygotowane posyp przyprawami, posmaruj olejem i upiecz na grillu. Na koniec posyp natką pietruszki.