| |||||||||
| Składniki | ||
| ryż | 1.5 szklanek | |
| azjatycka mieszanka warzyw (mrożonych) | 500 gramów | |
| sos sojowy | 1 sztuka | |
| pierś kurczaka | 1 sztuka | |
| Sos słodko-kwaśny Knorr | 1 sztuka | |
| Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ryż płuczemy, a następnie zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy. |
| Krok 2 |
| Pierś kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na kilka minut. Następnie przesmażamy na odrobinie oleju. |
| Krok 3 |
| Do kurczaka dodajemy mieszankę warzyw i przesmażamy całość 10-15 minut. |
| Krok 4 |
| Do kurczaka dodajemy ugotowany ryż i sos słodko-kwaśny. Mieszamy i podajemy. Smacznego! |
| Autor: Kuba |