|
Składniki | ||
ryż | 1.5 szklanek | |
azjatycka mieszanka warzyw (mrożonych) | 500 gramów | |
sos sojowy | 1 sztuka | |
pierś kurczaka | 1 sztuka | |
Sos słodko-kwaśny Knorr | 1 sztuka | |
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ryż płuczemy, a następnie zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy. |
Krok 2 |
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na kilka minut. Następnie przesmażamy na odrobinie oleju. |
Krok 3 |
Do kurczaka dodajemy mieszankę warzyw i przesmażamy całość 10-15 minut. |
Krok 4 |
Do kurczaka dodajemy ugotowany ryż i sos słodko-kwaśny. Mieszamy i podajemy. Smacznego! |
Autor: Kuba |