Ryż po meksykańsku

26


Łatwe


60 min.


2 os.

Składniki
ryż1 szklanka
Fix Chili con carne Knorr1 sztuka
mięso wołowe20 dekagramów
czerwona papryka1 sztuka
cebula1 sztuka
puszka kukurydzy1 sztuka
puszka czerwonej fasoli1 sztuka
woda1 szklanka
ząbek czosnku3 sztuki
szczypiorek
pieprz czarny mielony1 szczypta
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Ryż włóż do zimnej wody i mocz (powinien tam zostać przez godzinę).
Krok 2
Pomidory i cebulę umyj. Cebulę i czosnek obierz ze skórek, a pomidory sparz we wrzątku, a następnie obierz ze skórek.
Krok 3
Cebulę, czosnek i pomidory zmiksuj, tak aby powstała jednolita masa, bez grudek.
Krok 4
Ryż po godzinie moczenia odcedź i podsmaż na patelni z olejem, Ryż powinien uzyskać złocisty kolor.
Krok 5
Do złocistego ryżu dodaj masę powstałą z warzyw.
Krok 6
Rozmieszaj Fix Kurczak po meksykańsku Knorr w 300 ml zimnej wody i dodaj do ryżu. Duś, aż ryż wchłonie wodę.
Krok 7
W międzyczasie odcedź fasolę i kukurydzę. Pokrój paprykę i mięso, dodaj do ryżu z sosem. Ryż po meksykańsku dopraw do smaku pieprzem, szczypiorkiem. Gotuj przez 15 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl