Ryż w sosie pomidorowym

0


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
pomidory8 sztuk
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr2 sztuki
ryż2 szklanki
starty ser żółty150 gramów
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
bazylia0.5 łyżeczek
oliwa
świeża bazylia
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2.
Krok 2
Sparz pomidory i ściągnij z nich skórkę. Pokrój na drobną kostkę i wrzuć do małego garnuszka.
Krok 3
Dodaj Mini kostki Czosnek Knorr i dopraw odrobiną pieprzu i bazylii.
Krok 4
Całość polej oliwą i gotuj przez kilkanaście minut (około 15) na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
Krok 5
Pod koniec gotowania do sosu wsypujemy około 150 gram drobno startego sera i dokładnie mieszamy. Dodajemy sos do ryżu i znów wszystko mieszamy. Podajemy ciepłe.
Autor: tommyPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl