Ryż z chińskim sosem

Składniki:

  • marchew - 2 sztuki
  • por - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • mleko - 1 szklanka
  • margaryna - 2 łyżki
  • zielona papryka - 0.75 sztuk
  • papryka czerwona - 0.75 sztuk
  • curry - 1 opakowanie
  • papryka żółta - 0.75 sztuk
  • ryż w woreczku - 4 sztuki
  • pędy bambusa w słoiku - 1 opakowanie
  • filet kurczaka - 1 sztuka
  • kiełki fasoli w słoiku - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj, odcedź i wymieszaj z 0.5 łyżeczki curry. Resztę curry wymieszaj z mlekiem.
  2. Marchewki i pory pokrój w talarki, papryki w słupki, a mięso w kostkę
  3. Bambusa i kiełki osącz.
  4. Na rozgrzaną margarynę wrzuć mięso i usmaż, dodaj warzywa i pędy bambusa. Duś do czasu, gdy marchewka zmięknie.
  5. Wsyp kiełki i zalej mlekiem. Wymieszaj i posól . Podawaj z ryżem.