Ryż z groszkiem, łososiem i fetą

9


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
cebula1 sztuka
pieprz1 szczypta
tymianek1 szczypta
ser feta50 gramów
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr1 sztuka
oliwa1 łyżeczka
ryż200 gramów
groszek mrożony1 szklanka
łosoś wędzony w plastrach 3 plastry
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr aby był sypki. Następnie odcedź go i odstaw.
Krok 2
Groszek zalej wrzątkiem i po kilku minutach odcedź.
Krok 3
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie.
Krok 4
Teraz dodaj odcedzony ryż i groszek. Ryż chwilę smaż aby był gorący.
Krok 5
Dodaj porwane plastry łososia oraz posiekany koperek. Ryż tylko wymieszaj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany pokruszonym serem feta.
Autor: Agata ChmielewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl