Ryż z groszkiem, łososiem i fetą
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ryż - 200 gramów
  • łosoś wędzony w plastrach - 3 plastry
  • Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr - 1 sztuka
  • groszek mrożony - 1 szklanka
  • ser feta - 50 gramów
  • tymianek - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • cebula - 1 sztuka
  • oliwa - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr aby był sypki. Następnie odcedź go i odstaw.
  2. Groszek zalej wrzątkiem i po kilku minutach odcedź.
  3. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie.
  4. Teraz dodaj odcedzony ryż i groszek. Ryż chwilę smaż aby był gorący.
  5. Dodaj porwane plastry łososia oraz posiekany koperek. Ryż tylko wymieszaj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany pokruszonym serem feta.