| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| tymianek | 1 szczypta | |
| ser feta | 50 gramów | |
| Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| oliwa | 1 łyżeczka | |
| ryż | 200 gramów | |
| groszek mrożony | 1 szklanka | |
| łosoś wędzony w plastrach | 3 plastry |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr aby był sypki. Następnie odcedź go i odstaw. |
| Krok 2 |
| Groszek zalej wrzątkiem i po kilku minutach odcedź. |
| Krok 3 |
| Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. |
| Krok 4 |
| Teraz dodaj odcedzony ryż i groszek. Ryż chwilę smaż aby był gorący. |
| Krok 5 |
| Dodaj porwane plastry łososia oraz posiekany koperek. Ryż tylko wymieszaj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany pokruszonym serem feta. |
| Autor: Agata Chmielewska |