|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
pieprz | 1 szczypta | |
tymianek | 1 szczypta | |
ser feta | 50 gramów | |
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr | 1 sztuka | |
oliwa | 1 łyżeczka | |
ryż | 200 gramów | |
groszek mrożony | 1 szklanka | |
łosoś wędzony w plastrach | 3 plastry |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr aby był sypki. Następnie odcedź go i odstaw. |
Krok 2 |
Groszek zalej wrzątkiem i po kilku minutach odcedź. |
Krok 3 |
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. |
Krok 4 |
Teraz dodaj odcedzony ryż i groszek. Ryż chwilę smaż aby był gorący. |
Krok 5 |
Dodaj porwane plastry łososia oraz posiekany koperek. Ryż tylko wymieszaj i natychmiast przełóż na talerz. Podawaj posypany pokruszonym serem feta. |
Autor: Agata Chmielewska |