PRZEPISY.PL

Ryż z jajkiem

  • 30
  • 2
  • Łatwe
  • 0
0
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ryż200 g
  • cebula100 g
  • szynka100 g
  • jajka5 szt
  • puree z pomidorów4 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier1 szczypta
  • masło50 g
  • olej
    • Krok 1

      Do garnka włóż połowę porcji masła i połowę ilości drobno pokrojonej cebuli.
    • Krok 2

      Kiedy zacznie się podpiekać, dodaj ryż, litr wody, sól i pieprz do smaku i gotuj przez 15 minut.
    • Krok 3

      Resztę masła i cebuli włóż do osobnego garnka. Dodaj pokrojoną w kostkę szynkę i podgrzewaj.
    • Krok 4

      Następnie dodaj puree z pomidorów, sól, pieprz oraz szczyptę cukru.
    • Krok 5

      Z ryżu formuj kulkę, w środku której umieść farsz. Obok podaj jajko.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    7
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    8
    Łatwe
    97
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    404
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    179
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe