Ryż z kurczakiem i pomidorami

24


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
ryż paraboliczny300 gramów
pierś z kury2 sztuki
migdały w płatkach2 łyżki
cebula pokrojona w drobną kostkę1 sztuka
pomidory2 sztuki
koncentrat pomidorowy1 łyżeczka
oliwa z oliwek3 łyżki
świeża kolendra - kilka gałązek1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
Piersi pokrój w kostkę 2x2 cm i przesmaż w rozgrzanym garnku na oliwie. Dodaj cebulę i smaż chwilę razem.
Krok 2
Dodaj również koncentrat, przesmaż z ryżem a następnie wlej 500 ml wody i zagotuj.
Krok 3
Danie przypraw kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr, zmniejsz ogień i gotuj do momentu wchłonięcia przez ryż całego płynu. Na chwilę przed tym dodaj pokrojone w kostkę pomidory i wymieszaj.
Krok 4
Garnek przykryj, zdejmij z ognia i odstaw na 10 minut. Gotowy ryż wyłóż na półmisek, posyp płatkami migdałów oraz pokrojoną drobno kolendrą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl