Ryż z marchewką i groszkiem

9


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
mrożona mieszanka marchewka z groszkiem450 gramów
Przyprawa do zapiekanek makaronowych Knorr1 opakowanie
ugotowany ryż400 gramów
masło lub margaryna2 łyżki
cebula1 sztuka
natka pietruszki0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po ugotowaniu odcedź i zachowaj 3-5 łyżek wody z gotowania.
Krok 2
Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę pokrojoną cebulę, następnie dodaj warzywa.
Krok 3
Teraz wsyp ryż.
Krok 4
Dodaj wodę z gotowania warzyw oraz zawartość opakowania Przyprawy do zapiekanek makaronowych Knorr.
Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż przez ok. 2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu, posypane posiekaną natką pietruszki. Takie danie możesz podawać jako samodzielny posiłek lub jako dodatek do mięs i ryb.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl