Ryż z marchewką i groszkiem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mrożona mieszanka marchewka z groszkiem - 450 gramów
  • Przyprawa do zapiekanek makaronowych Knorr - 1 opakowanie
  • ugotowany ryż - 400 gramów
  • masło lub margaryna - 2 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po ugotowaniu odcedź i zachowaj 3-5 łyżek wody z gotowania.
  2. Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę pokrojoną cebulę, następnie dodaj warzywa.
  3. Teraz wsyp ryż.
  4. Dodaj wodę z gotowania warzyw oraz zawartość opakowania Przyprawy do zapiekanek makaronowych Knorr.
  5. Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż przez ok. 2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu, posypane posiekaną natką pietruszki. Takie danie możesz podawać jako samodzielny posiłek lub jako dodatek do mięs i ryb.