| |||||||||
| Składniki | ||
| ugotowany ryż | 250 gramów | |
| mięso mielone, np. wołowo- wieprzowe | 1 opakowanie | |
| koncentrat lub przecier pomidorowy | 3 łyżeczki | |
| mrożone warzywa na patelnię | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotować ryż, ilość dobrać według siebie zależy na ile osób. |
| Krok 2 |
| Mięso mielone podsmażyć, z cebulką i czosnkiem na oliwie. |
| Krok 3 |
| Warzywa na patelnie podgrzać, po podgrzaniu na małym ogniu dodać wcześniej ugotowany ryż i mięso mielone. |
| Krok 4 |
| Całość razem wymieszać można sporządzić własny sos a można równieź dodać do tego przecier pomidorowy i trochę śmietanki. |
| Autor: Karolina Janicka |