Ryż z warzywami i mięsem mielonym

1


Średnie


30 min.


3 os.

Składniki
ugotowany ryż250 gramów
mięso mielone, np. wołowo- wieprzowe1 opakowanie
koncentrat lub przecier pomidorowy3 łyżeczki
mrożone warzywa na patelnię 1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Ugotować ryż, ilość dobrać według siebie zależy na ile osób.
Krok 2
Mięso mielone podsmażyć, z cebulką i czosnkiem na oliwie.
Krok 3
Warzywa na patelnie podgrzać, po podgrzaniu na małym ogniu dodać wcześniej ugotowany ryż i mięso mielone.
Krok 4
Całość razem wymieszać można sporządzić własny sos a można równieź dodać do tego przecier pomidorowy i trochę śmietanki.
Autor: Karolina JanickaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl