| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zagotuj wodę w garnku, wsyp do niej ryż i ugotuj go według przepisu na opakowaniu. Później odcedź go i odstaw. Podczas gotowania ryżu możesz przygotować warzywa – paprykę, papryczkę chili, trzy marchewki i cebulę dymkę. Pokrój je w paski. Rozgrzej na patelni olej, a następnie wsyp na nią pokrojone warzywa. Smaż je przez 10 minut. |
| Krok 2 |
| Przejdź do przygotowania wyrazistego, chińskiego sosu. W misce, miarce kuchennej lub dużym kubku połącz Fix Do potraw chińskich Knorr z 300 mililitrami wody i dokładnie wymieszaj. Do naczynia dodaj łyżkę sosu sojowego i łyżkę oleju sezamowego, a następnie znowu wymieszaj całość. |
| Krok 3 |
| Fix wymieszany z wodą, sosem sojowym i olejem sezamowym wlej na patelnię z usmażonymi warzywami. Dodaj do nich także sok z wyciśniętej cytryny oraz 150 gramów świeżego lub mrożonego zielonego groszku. Całość zagotuj i dokładnie wymieszaj. Warzywa po chińsku podawaj z ryżem. |