Ryżowa sałatka z porem

7


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
ryż typu paraboiled300 gramów
Bulion na włoszczyźnie Knorr1 sztuka
por1 sztuka
ząbek czosnku2 sztuki
oliwa z oliwek60 mililitrów
sok z cytryny2 łyżki
natka pietruszki (posiekana)4 łyżki
woda3 szklanki
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój por, a czosnek rozgnieć. W garnku podgrzej oliwę, dodaj por, czosnek i smaż do miękkości.
Krok 2
Dodaj ryż, wymieszaj, wlej wodę, dodaj kostkę Knorr i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Po zdjęciu z kuchenki pozostaw pod przykryciem jeszcze 5 minut.
Krok 3
Ryż wymieszaj z natką pietruszki, sokiem z cytryny, dopraw pieprzem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl