Ryżowo-pieczarkowy przysmak

22


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
ryż1 szklanka
pieczarki250 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr2 sztuki
ser zółty150 gramów
czosnek ząbek2 sztuki
jajko3 sztuki
bułka tarta1 łyżka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
tłuszcz do smażenia
tłuszcz do wysmarowania formy
cebula1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj w osolonej wodzie i wystudź.
Krok 2
Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.
Krok 3
Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Jajka roztrzep i dodaj wraz z serem do ryżu z pieczarkami. Dopraw pokruszonymi mini kostkami Knorr oraz pieprzem i wymieszaj.
Krok 4
Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż cebulę, czosnek i pieczarki. Wymieszaj z ugotowanym ryżem.
Krok 5
Masę ryżowo- pieczarkową włóż do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą foremki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl