Ryżowo-pieczarkowy przysmak

29


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
ryż1 szklanka
pieczarki250 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr2 sztuki
ser zółty150 gramów
czosnek ząbek2 sztuki
jajko3 sztuki
bułka tarta1 łyżka
pieprz czarny mielony1 szczypta
tłuszcz do smażenia
tłuszcz do wysmarowania formy
cebula1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj w osolonej wodzie i wystudź.
Krok 2
Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż cebulę, czosnek i pieczarki. Wymieszaj z ugotowanym ryżem.
Krok 4
Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Jajka roztrzep i dodaj wraz z serem do ryżu z pieczarkami. Dopraw pokruszonymi mini kostkami Knorr oraz pieprzem i wymieszaj.
Krok 5
Masę ryżowo- pieczarkową włóż do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą foremki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl