|
Składniki | ||
Ciasto 1: | ||
białko jajka | 4 sztuki | |
cukier | 10 dekagramów | |
mąka ziemniaczana | 4 dekagramy | |
mąka pszenna | 4 dekagramy | |
ocet | 1 łyżka | |
proszek do pieczenia | ||
Ciasto 2: | ||
biszkopt z 4 jaj | 1 sztuka | |
Masa: | ||
żółtko | 4 sztuki | |
mleko | 1 szklanka | |
cukier | 6 łyżek | |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
CIASTO I: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i pozostałe składniki. Układać na blasze kupkami i posypać kawą naturalną lub kakao. |
Krok 2 |
Ciasto II:Ubić biszkopt z 4 jajek, wylać na blachę z kupkami z białek i piec 30 minut. |
Krok 3 |
MASA: Z podanych składników ugotować budyń. Jeżeli jest kawowy, to najpierw należy zaparzyć kawę i połączyć z mlekiem, żółtkami i mąką. Wystudzony budyń połączyć z utartą Kasią i przełożyć biszkopt. Całość polać polewą lub posypać cukrem. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |