RZESZOWIAK

1


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Ciasto 1:
białko jajka4 sztuki
cukier10 dekagramów
mąka ziemniaczana4 dekagramy
mąka pszenna4 dekagramy
ocet1 łyżka
proszek do pieczenia
Ciasto 2:
biszkopt z 4 jaj1 sztuka
Masa:
żółtko4 sztuki
mleko1 szklanka
cukier6 łyżek
mąka ziemniaczana2 łyżki
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
CIASTO I: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i pozostałe składniki. Układać na blasze kupkami i posypać kawą naturalną lub kakao.
Krok 2
Ciasto II:Ubić biszkopt z 4 jajek, wylać na blachę z kupkami z białek i piec 30 minut.
Krok 3
MASA: Z podanych składników ugotować budyń. Jeżeli jest kawowy, to najpierw należy zaparzyć kawę i połączyć z mlekiem, żółtkami i mąką. Wystudzony budyń połączyć z utartą Kasią i przełożyć biszkopt. Całość polać polewą lub posypać cukrem.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl