Sakiewki makowe

29


Średnie


15 min.


1 os.

Składniki
mąka pszenna300 gramów
Kostka do pieczenia Kasia200 gramów
brązowy cukier100 gramów
cukier waniliowy1 opakowanie
masa makowa1 puszka
rodzynki100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Mąkę przesiać na stolnicę dodać posiekaną Kasię, cukier, cukier waniliowy ,wyrobić ciasto. Zawinąć w folię, wstawić do lodówki na godzinę.
Krok 2
Zawinąć w folię, wstawić do lodówki na godzinę.
Krok 3
Po godzinie wyjąć, odcinać po kawałku ciasta, rozwałkować na cienki placek.
Krok 4
Wyciąć koła o średnicy 15 cm.
Krok 5
Na środek każdego nakładać masę makową oraz wg uznania dodatkowe bakalie, delikatnie skleić, formując sakiewki. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl