Sakiewki z indyka z boczniakami
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • filet z piersi kurczaka - 4 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • tymianek - 0.5 pęczków
  • olej - 2 łyżki
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Filety cienko rozbijamy. Nacieramy je przyprawą do mięsa Knorr i odkładamy.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej. Boczniaki kroimy w kostkę, cebulę i tymianek siekamy. Przesmażamy na rozgrzanym oleju.
  3. Na każdy filet z kurczaka nakładamy porcję boczniaków. Spinamy wykałaczką.
  4. Sakiewki układamy na natłuszczonej blasze. Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku, aż się przyrumienią.