Przygotowanie |
Krok 1 |
Piersi przekrój na dwa płaty nie docinając mięsa do końca, rozłóż, a następnie rozbij tłuczkiem na duży cienki kotlet. Każdy z kotletów oprósz Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr, aby nadać mięsu delikatnie pikantny smak.
|
Krok 2 |
Kaszę ugotuj według instrukcji z opakowania. Na rozgrzanej oliwie z pomidorów suszonych przesmaż czosnek, cebulę oraz pokrojone drobno pomidory.
|
Krok 3 |
Dodaj ugotowaną kaszę, porwane listki bazylii i lekko wystudź. Następnie dodaj ser i dopraw do smaku.
|
Krok 4 |
Przygotowany farsz nałóż na każdy kotlet, zwiń w formę sakiewki i zwiąż u góry aluminiową folią lub dratwą.
|
Krok 5 |
Sakiewki przełóż do naczynia żaroodpornego wyłożonego pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło.
|