Sałata dębowa z białą kiełbasą

0


Łatwe


45 min.


2 os.

Składniki
biała kiełbasa surowa, małe kawałki3 sztuki
sałata dębowa, liście 8 sztuk
pomidor czerwony, duży 1 sztuka
cebula biała, nieduża 1 sztuka
olej rzepakowy 3 łyżeczki
woda3 łyżeczki
Sos sałatkowy francuski Knorr3 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Kiełbasę białą włóż go małego garnka, zalej wrzącą wodą tak żeby była przykryta i gotuj ok. 20- 30 minut, przestudź w wywarze.
Krok 2
Cebulę obierz, posiekaj. Sos sałatkowy francuski Knorr wsyp do miseczki albo szklaneczki - dodaj olej, wodę i posiekaną cebulą - dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
Krok 3
Sałatę opłucz dobrze osącz. Porwij na mniejsze kawałki. Pomidora pokrój na ćwiartki a nastęnie każdą na plasterki.
Krok 4
Lekko ciepłą kiełbasę pokrój w plastry. Na talerzykach ułóż porcje sałaty. Poprzekładaj liście kawałkami pomidora i plasterkami kiełbasy, polej sosem.
Autor: Izabella KulińskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl