Sałata misz masz

Składniki:

  • sałata roszponka - 0.5 sztuk
  • rucola - 0.5 sztuk
  • sałata lodowa - 0.5 sztuk
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • kostka sera feta - 1 sztuka
  • suszone pomidory marynowane w oliwie - 0.5 opakowań
  • pistacje lub inne orzechy - 15 gramów
  • pomidorki koktajlowe - 10 sztuk
  • zielone oliwki - 15 sztuk
  • wędzony boczek w plastrach - 10 plastrów
  • przypieczone w piekarniku grzanki - 8 sztuk
  • nektarynka - 1.1 sztuk
  • gałązka bazylii - 1 sztuka
  • chleb tostowy - kromka - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Porwij liście sałaty lodowej i wymieszaj z pozostałymi sałatami w większej misce.
  2. Ser feta pokrój w kostkę, pomidorki koktajlowe wraz z oliwkami rozkrój na pół, nektarynkę pokrój w cienkie plastry. Wszystkie te składniki razem delikatnie wymieszaj.
  3. Boczek podsmaż na patelni.
  4. Chleb pokrój w kostkę, przełóż na blachę, skróp oliwą z oliwek i piecz grzanki w piekarniku przez kilka minut, by stały się chrupiące.
  5. Przygotuj Sos sałatkowy Knorr zgodnie z opisem na opakowaniu, następnie polej sałatkę.
  6. Na wierzch ułóż plastry boczku, suszone pomidorki, świeżą bazylię oraz grzanki.