Sałata włoska z mozarellą
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • sałata rzymska główka - 1 sztuka
  • mozzarella w mini kulkach - 1 opakowanie
  • pomidorki truskawkowe - 10 sztuk
  • oliwa albo olej roślinny - 4 łyżki
  • koperek świeży - 1 pęczek
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Sałatę i pomidory umyj, osusz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki, pomidorki poprzekrawaj na połówki lub ćwiartki.
  2. Przygotuj sos - wsyp zawartość saszetki do małego słoiczka, dolej olej i tyle samo letniej wody. Dodaj 2 łyżeczki drobno posiekanego koperku i wymieszaj dokładnie zakręcając słoiczek i potrząsając nim energicznie.
  3. Sałatę przełóż do miski, w której będziesz podawać. Dorzuć pokrojone pomidory i kulki mozarelli - możesz je dodać w całości albo pokroić na mniejsze kawałki. Dodaj też garść listków koperku. Całość polej sosem i od razu podawaj.