Sałata z czerwoną fasolką i kukurydzą, bruschetta z suszonymi pomidorami

1


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
główka sałaty1 sztuka
fasola czerwona gotowana120 gramów
kukurydza konserwowa120 gramów
oliwa z oliwek4 łyżeczki
cienka kromka ciabatty12 sztuk
ząbek czosnku6 sztuk
pomidory suszone (niesolone)40 gramów
Flora ProActiv4 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Sałatę umyć i osuszyć, po czym porwać na małe kawałki.
Krok 2
Zmiażdżyć praską czosnek i z połową czosnku wymieszać pokrojone drobno suszone pomidory, dodać margarynę Flora ProActiv, a następnie powstałą pastą posmarować kromki pieczywa.
Krok 3
Odsączyć z zalewy kukurydzę i połączyć z ugotowaną wcześniej czerwoną fasolą i sałatą.
Krok 4
Pozostałą część czosnku wymieszać z oliwą i dodać do warzyw, po czym wszystko delikatnie wymieszać.
Krok 5
Sałatkę spożywać z bruschettą na zimno lub na ciepło (zapiekając ją w piekarniku).
Autor: dr med. Lucyna Małgorzata PachockaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl