Sałata z czerwoną fasolką i kukurydzą, bruschetta z suszonymi pomidorami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • główka sałaty - 1 sztuka
  • fasola czerwona gotowana - 120 gramów
  • kukurydza konserwowa - 120 gramów
  • oliwa z oliwek - 4 łyżeczki
  • cienka kromka ciabatty - 12 sztuk
  • ząbek czosnku - 6 sztuk
  • pomidory suszone (niesolone) - 40 gramów
  • Flora ProActiv - 4 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Sałatę umyć i osuszyć, po czym porwać na małe kawałki.
  2. Zmiażdżyć praską czosnek i z połową czosnku wymieszać pokrojone drobno suszone pomidory, dodać margarynę Flora ProActiv, a następnie powstałą pastą posmarować kromki pieczywa.
  3. Odsączyć z zalewy kukurydzę i połączyć z ugotowaną wcześniej czerwoną fasolą i sałatą.
  4. Pozostałą część czosnku wymieszać z oliwą i dodać do warzyw, po czym wszystko delikatnie wymieszać.
  5. Sałatkę spożywać z bruschettą na zimno lub na ciepło (zapiekając ją w piekarniku).