|
Składniki | ||
miąższ z arbuza | 300 gramów | |
ser feta | 1 opakowanie | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
mięta | 0.5 pęczków | |
ocet balsamiczny | 1 łyżka | |
olej z pestek winogron | 4 łyżki | |
orzeszki pistacjowe | 10 gramów | |
woda | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Arbuza obierz, następnie pokrój w dużą kostkę starając się usunąć pestki. Kawałki arbuza ułóż na talerzu. |
Krok 2 |
Ser feta pokrój w podobnej wielkości kawałki co arbuza i połóż je na arbuzie. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody i olejem. |
Krok 3 |
Polej sosem arbuza i ser. Następnie skrop sałatkę kremem balsamicznym. |
Krok 4 |
Na końcu posyp całość pistacjami i listkami mięty. Sałatkę podawaj lekko schłodzoną. |
Autor: przepisy.pl |