| |||||||||
| Składniki | ||
| miąższ z arbuza | 300 gramów | |
| ser feta | 1 opakowanie | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| mięta | 0.5 pęczków | |
| ocet balsamiczny | 1 łyżka | |
| olej z pestek winogron | 4 łyżki | |
| orzeszki pistacjowe | 10 gramów | |
| woda | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Arbuza obierz, następnie pokrój w dużą kostkę starając się usunąć pestki. Kawałki arbuza ułóż na talerzu. |
| Krok 2 |
| Ser feta pokrój w podobnej wielkości kawałki co arbuza i połóż je na arbuzie. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody i olejem. |
| Krok 3 |
| Polej sosem arbuza i ser. Następnie skrop sałatkę kremem balsamicznym. |
| Krok 4 |
| Na końcu posyp całość pistacjami i listkami mięty. Sałatkę podawaj lekko schłodzoną. |
| Autor: przepisy.pl |