Sałatka arbuzowa z serem feta
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • miąższ z arbuza - 300 gramów
  • ser feta - 1 opakowanie
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • mięta - 0.5 pęczków
  • ocet balsamiczny - 1 łyżka
  • olej z pestek winogron - 4 łyżki
  • orzeszki pistacjowe - 10 gramów
  • woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Arbuza obierz, następnie pokrój w dużą kostkę starając się usunąć pestki. Kawałki arbuza ułóż na talerzu.
  2. Ser feta pokrój w podobnej wielkości kawałki co arbuza i połóż je na arbuzie. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody i olejem.
  3. Polej sosem arbuza i ser. Następnie skrop sałatkę kremem balsamicznym.
  4. Na końcu posyp całość pistacjami i listkami mięty. Sałatkę podawaj lekko schłodzoną.