Sałatka Biało-Czerwona

1


Łatwe


15 min.


3 os.

Składniki
papryka czerwona3 sztuki
mały pomidor5 sztuk
roszponka1 szklanka
cebula czerwona1 sztuka
papryka marynowana3 łyżki
jajka na twardo8 sztuk
czosnek marynowany3 łyżki
sól4 szczypty
pieprz4 szczypty
oliwa z oliwek5 łyżek
ser sałatkowy typu bałkańskiego1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Nastawić jajka na gotowanie w zimnej wodzie
Krok 2
Paprykę i pomidory umyć i pokroić
Krok 3
Cebulę pokroić drobno
Krok 4
Ser sałatkowy pokroić w kostkę
Krok 5
Czosnek marynowany pokroić
Krok 6
Jajka po ugotowaniu obrać ze skorupek i pokroić na połówki
Krok 7
Wszystko razem zmieszać w salaterce z roszponką i papryką marynowaną
Krok 8
Dodać oliwę z oliwek
Krok 9
Przyprawić pieprzem, solą i papryką czerwoną ostrą w proszku
Autor: Michał E. RóżyckiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl