Sałatka Biało-Czerwona

Składniki:

  • papryka czerwona - 3 sztuki
  • mały pomidor - 5 sztuk
  • roszponka - 1 szklanka
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • papryka marynowana - 3 łyżki
  • jajka na twardo - 8 sztuk
  • czosnek marynowany - 3 łyżki
  • sól - 4 szczypty
  • pieprz - 4 szczypty
  • oliwa z oliwek - 5 łyżek
  • ser sałatkowy typu bałkańskiego - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Nastawić jajka na gotowanie w zimnej wodzie
  2. Paprykę i pomidory umyć i pokroić
  3. Cebulę pokroić drobno
  4. Ser sałatkowy pokroić w kostkę
  5. Czosnek marynowany pokroić
  6. Jajka po ugotowaniu obrać ze skorupek i pokroić na połówki
  7. Wszystko razem zmieszać w salaterce z roszponką i papryką marynowaną
  8. Dodać oliwę z oliwek
  9. Przyprawić pieprzem, solą i papryką czerwoną ostrą w proszku