Sałatka brokułowa z serem feta
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • brokuły - 200 gramów
  • Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr - 1 opakowanie
  • pierś z indyka (może być polędwiczka) - 250 gramów
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 1 łyżeczka
  • ser feta - 100 gramów
  • płatki migdałów - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka
  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • jogurt naturalny - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Brokuły podziel na nieduże różyczki i sparz je krótko we wrzącej lekko osolonej wodzie. Wystudź.
  2. Pierś z indyka osusz papierowym ręcznikiem, skrop oliwą i posyp przyprawa do kurczaka. Mięso usmaż na grillowej patelni (po 5-6 minut z każdej strony). Zdejmij z patelni i także wystudź.
  3. Ser i indyka pokrój w kostkę (1,5 cm x 1,5 cm), płatki migdałów opiecz na suchej rozgrzanej patelni.
  4. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem i sokiem z cytryny.
  5. W płaskiej salaterce rozłóż brokuły, pokrojone mięso indyka oraz ser. Całość polej przygotowanym sosem, a wierzch sałatki posyp palonymi migdałami. Sałatkę podawaj z grzankami.