| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Brokuły podziel na nieduże różyczki i sparz je krótko we wrzącej lekko osolonej wodzie. Wystudź. |
| Krok 2 |
| Pierś z indyka osusz papierowym ręcznikiem, skrop oliwą i posyp przyprawa do kurczaka. Mięso usmaż na grillowej patelni (po 5-6 minut z każdej strony). Zdejmij z patelni i także wystudź. |
| Krok 3 |
| Ser i indyka pokrój w kostkę (1,5 cm x 1,5 cm), płatki migdałów opiecz na suchej rozgrzanej patelni. |
| Krok 4 |
| Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem i sokiem z cytryny. |
| Krok 5 |
| W płaskiej salaterce rozłóż brokuły, pokrojone mięso indyka oraz ser. Całość polej przygotowanym sosem, a wierzch sałatki posyp palonymi migdałami. Sałatkę podawaj z grzankami. |