Sałatka brokułowo-fasolkowa
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • brokuł - 0.5 sztuk
  • fasolka szparagowa - 15 dekagramów
  • majonez - 1 łyżka
  • jogurt - 5 łyżek
  • sól - 1 szczypta
  • sałata lollo roso biała liście - 0.5 sztuk
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Sałaty umyj a następnie osusz w wirówce do sałaty lub w czystej ściereczce, porwij na małe kawałki.
  2. Brokuła umyj, podziel na różyczki i ugotuj na parze lub w osolonym wrzątku, ostudź.
  3. Fasolkę umyj, obetnij końce i ugotuj w osolonym wrzątku, ostudź i pokrój w mniejsze kawałki. Warzywa wrzuć do miski.
  4. Jogurt połącz z majonezem i sosem czosnkowym, polej sałatkę i wymieszaj przed podaniem.