Sałatka Cezar z sałatą lodową i boczkiem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • sałata lodowa - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • koreczki anchois - 30 gramów
  • boczek wędzony - 8 plastrów
  • jogurt - 100 mililitrów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • sos worcester - 2 łyżki
  • grzanki - 20 gramów
  • ser żółty starty - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Plastry boczku ułóż obok siebie na chłodnej patelni i zacznij powoli podgrzewać. Poczekaj, aż tłuszcz się wytopi i boczek zrobi się chrupiący.
  2. Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.
  3. Sałatę porwij na mniejsze liście i ułóż na półmisku lub głębokim talerzu. Polej obficie sosem.
  4. Sałatkę posyp kawałkami chrupiącego boczku oraz anchois.
  5. Na końcu posyp sałatkę grzankami i podawaj.