|
Składniki | ||
chudy boczek | 250 gramów | |
sałata lollo bianco | 1 sztuka | |
sałata freeze | ||
Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
orzechy laskowe lub migdały | 100 gramów | |
dojrzałe awokado | 1 sztuka | |
oliwa z oliwek | 0.25 szklanek | |
ocet balsamiczny | 1 łyżka | |
musztarda | 1 łyżka | |
sok pomarańczowy | 1 łyżka | |
tłuszcz do smażenia | ||
grzanki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój boczek w plastry. Przesmaż boczek na patelni przez około 5 minut, by nabrał brązowej barwy i był bardziej kruchy. |
Krok 2 |
Przełóż boczek na ręczniki papierowe, by odsączyć nadmiar tłuszczu. |
Krok 3 |
Umyj i osusz mieszankę sałat, włóż do salaterki. Pokrój awokado w cząstki, orzechy posiekaj. |
Krok 4 |
Wymieszaj oliwę, ocet i musztardę oraz sok pomarańczowy z sosem sałatkowym Knorr i polej sałatkę. Gotową sałatkę posyp grzankami. |
Autor: przepisy.pl |