| |||||||||
| Składniki | ||
| chudy boczek | 250 gramów | |
| sałata lollo bianco | 1 sztuka | |
| sałata freeze | ||
| Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
| orzechy laskowe lub migdały | 100 gramów | |
| dojrzałe awokado | 1 sztuka | |
| oliwa z oliwek | 0.25 szklanek | |
| ocet balsamiczny | 1 łyżka | |
| musztarda | 1 łyżka | |
| sok pomarańczowy | 1 łyżka | |
| tłuszcz do smażenia | ||
| grzanki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrój boczek w plastry. Przesmaż boczek na patelni przez około 5 minut, by nabrał brązowej barwy i był bardziej kruchy. |
| Krok 2 |
| Przełóż boczek na ręczniki papierowe, by odsączyć nadmiar tłuszczu. |
| Krok 3 |
| Umyj i osusz mieszankę sałat, włóż do salaterki. Pokrój awokado w cząstki, orzechy posiekaj. |
| Krok 4 |
| Wymieszaj oliwę, ocet i musztardę oraz sok pomarańczowy z sosem sałatkowym Knorr i polej sałatkę. Gotową sałatkę posyp grzankami. |
| Autor: przepisy.pl |