Sałatka z boczkiem, awokado i orzechami

9


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
chudy boczek250 gramów
sałata lollo bianco1 sztuka
sałata freeze
Sos sałatkowy francuski Knorr1 opakowanie
orzechy laskowe lub migdały100 gramów
dojrzałe awokado1 sztuka
oliwa z oliwek0.25 szklanek
ocet balsamiczny1 łyżka
musztarda1 łyżka
sok pomarańczowy1 łyżka
tłuszcz do smażenia
grzanki
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój boczek w plastry. Przesmaż boczek na patelni przez około 5 minut, by nabrał brązowej barwy i był bardziej kruchy.
Krok 2
Przełóż boczek na ręczniki papierowe, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Krok 3
Umyj i osusz mieszankę sałat, włóż do salaterki. Pokrój awokado w cząstki, orzechy posiekaj.
Krok 4
Wymieszaj oliwę, ocet i musztardę oraz sok pomarańczowy z sosem sałatkowym Knorr i polej sałatkę. Gotową sałatkę posyp grzankami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl