| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kostkę rosołową rozetrzyj z 3 łyżkami oliwy na jednolitą pastę i tak przygotowaną marynatą natrzyj piersi z kurczaka. Smaż mięso na rozgrzanej patelni po 4-5 minut z każdej strony. |
| Krok 2 |
| Boczek rozłóż na pergaminie i upiecz w piekarniku. Pomidorki pokrój na połówki, awokado obierz i pokrój w plastry a ser pokrusz na grube kawałki.
|
| Krok 3 |
| Przygotuj włoski sos sałatkowy - zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z trzema łyżkami wody oraz pozostałą oliwą.
|
| Krok 4 |
| Na półmisku rozłóż sałaty, piersi pokrojone w kostkę, kawałki boczku oraz sera, pomidorki i awokado. Całość polej przygotowanym sosem sałatkowym i posyp pokrojonym szczypiorem. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącymi grzankami. |