Sałatka do obiadu
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • sałata zielona - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • ogórek zielony - 1 sztuka
  • rzodkiewka - 5 sztuk
  • ser mozzarella w kulkach opakowanie - 1 sztuka
  • ocet jabłkowy - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki
  • cukier - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Na wstępie myjemy sałatę i ją osuszamy. Pomidora, ogórka i rzodkiewki kroimy w kostkę i półksiężyce. Na koniec zalewa. Nalewamy ok. 330 ml wody i dodajemy 2 łyżki cukru, 2 łyżki octu jabłkowego i 2 łyżki oleju. Na koniec pieprz do smaku.
  2. Pozostaje tylko porwać na kawałki ułożyć w misce i na nią dać wszystkie pozostałe składniki i ser mozzarella w kulkach. Wszystko zalać częścią zalewy. Następnie układamy kolejną warstwę sałaty i dodatków.
  3. SMACZNEGO!!!!