Sałatka farfalle z tuńczykiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron farfalle (kokardki) - 300 gramów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 2 opakowania
  • puszka tuńczyka w sosie własnym - 2 sztuki
  • mała puszka kukurydzy - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • Majonez Hellmann's Babuni - 100 gramów
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • średniej wielkości pomidor - 2 sztuki
  • średniej wielkości czerwona cebula - 1 sztuka
  • jajka ugotowane na twardo - 2 sztuki
  • pęczek szczypiorku - 1 sztuka
  • cytryna - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
  • woda - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron na sposób al dente. Następnie ostudź go, skrop oliwą i przełóż do miski.
  2. Odsącz tuńczyka oraz kukurydzę z zalewy i dodaj do makaronu.
  3. Papryki i pomidory pokrój w kostkę, jajka ugotowane na twardo rozdrobnij, szczypior drobno pokrój. Na koniec pokrój drobno cebulę i całość dodaj do miski.
  4. Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem, sokiem z cytryny oraz dwiema łyżkami gorącej wody. Wlej sos do sałatki. Całość delikatnie wymieszaj i przełóż do misek lub salaterek. Udekoruj cząstkami jajka i szczypiorkiem.