Sałatka farfalle z tuńczykiem

8


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron farfalle (kokardki)300 gramów
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr2 opakowania
puszka tuńczyka w sosie własnym2 sztuki
mała puszka kukurydzy1 sztuka
czerwona papryka1 sztuka
Majonez Hellmann's Babuni100 gramów
zielona papryka1 sztuka
średniej wielkości pomidor2 sztuki
średniej wielkości czerwona cebula1 sztuka
jajka ugotowane na twardo2 sztuki
pęczek szczypiorku1 sztuka
cytryna1 sztuka
pieprz czarny mielony
woda2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj makaron na sposób al dente. Następnie ostudź go, skrop oliwą i przełóż do miski.
Krok 2
Odsącz tuńczyka oraz kukurydzę z zalewy i dodaj do makaronu.
Krok 3
Papryki i pomidory pokrój w kostkę, jajka ugotowane na twardo rozdrobnij, szczypior drobno pokrój. Na koniec pokrój drobno cebulę i całość dodaj do miski.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem, sokiem z cytryny oraz dwiema łyżkami gorącej wody. Wlej sos do sałatki. Całość delikatnie wymieszaj i przełóż do misek lub salaterek. Udekoruj cząstkami jajka i szczypiorkiem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl