Sałatka fusilli
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • salami - 10 plastrów
  • makaron - 100 gramów
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 2 opakowania
  • Majonez Hellmann's Babuni - 4 łyżki
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • oliwa - 1 łyżka
  • fasola z puszki - 1 opakowanie
  • kukurydza z puszki - 1 opakowanie
  • woda - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź.
  2. Salami i cebulę pokrój w cienkie paski, natkę drobno posiekaj. Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy,
  3. Sos Knorr wymieszaj z 4 łyżkami wody, majonezem i posiekaną natką.
  4. Wymieszaj wszystkie składniki wraz z sosem Knorr w dużej misce, dopraw pieprzem i przełóż do salaterki. Udekoruj krążkami czerwonej cebuli oraz listkami natki.