|
Składniki | ||
salami | 10 plastrów | |
makaron | 100 gramów | |
cebula czerwona | 1 sztuka | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 2 opakowania | |
Majonez Hellmann's Babuni | 4 łyżki | |
natka pietruszki | 1 pęczek | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
oliwa | 1 łyżka | |
fasola z puszki | 1 opakowanie | |
kukurydza z puszki | 1 opakowanie | |
woda | 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź. |
Krok 2 |
Salami i cebulę pokrój w cienkie paski, natkę drobno posiekaj. Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy, |
Krok 3 |
Sos Knorr wymieszaj z 4 łyżkami wody, majonezem i posiekaną natką. |
Krok 4 |
Wymieszaj wszystkie składniki wraz z sosem Knorr w dużej misce, dopraw pieprzem i przełóż do salaterki. Udekoruj krążkami czerwonej cebuli oraz listkami natki. |
Autor: przepisy.pl |