| |||||||||
| Składniki | ||
| salami | 10 plastrów | |
| makaron | 100 gramów | |
| cebula czerwona | 1 sztuka | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 2 opakowania | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 4 łyżki | |
| natka pietruszki | 1 pęczek | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| oliwa | 1 łyżka | |
| fasola z puszki | 1 opakowanie | |
| kukurydza z puszki | 1 opakowanie | |
| woda | 4 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i wystudź. |
| Krok 2 |
| Salami i cebulę pokrój w cienkie paski, natkę drobno posiekaj. Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy, |
| Krok 3 |
| Sos Knorr wymieszaj z 4 łyżkami wody, majonezem i posiekaną natką. |
| Krok 4 |
| Wymieszaj wszystkie składniki wraz z sosem Knorr w dużej misce, dopraw pieprzem i przełóż do salaterki. Udekoruj krążkami czerwonej cebuli oraz listkami natki. |
| Autor: przepisy.pl |