|
Składniki | ||
krewetki tygrysie | 20 sztuk | |
pomidor | 4 sztuki | |
ogórek | 1 sztuka | |
oliwki czarne | 1 garść | |
Sos sałatkowy Balsamiczny z ziołami Knorr | 1 opakowanie | |
woda | 3 łyżki | |
olej roślinny | 3 łyżki | |
cebula | 1 sztuka | |
kapary | 1 garść | |
chili mielone | 1 szczypta | |
natka pietruszki | 1 pęczek | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
masło | 80 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj sos sałatkowy. |
Krok 2 |
Mrożone krewetki rozmroź , następnie obierz z pancerzy pozostawiając ogonki. |
Krok 3 |
Pokrój na kawałki warzywa. Przełóż je do miski i posyp oliwkami, kaparami. Wszystko wymieszaj i polej przygotowanym sosem sałatkowym. |
Krok 4 |
Usmaż na maśle z czosnkiem krewetki. Posyp chili i natką pietruszki. |
Krok 5 |
Sałatkę przełóż na talerze, na wierzch połóż krewetki. Całość zalej sosem z patelni. |
Autor: przepisy.pl |