| |||||||||
| Składniki | ||
| krewetki tygrysie | 20 sztuk | |
| pomidor | 4 sztuki | |
| ogórek | 1 sztuka | |
| oliwki czarne | 1 garść | |
| Sos sałatkowy Balsamiczny z ziołami Knorr | 1 opakowanie | |
| woda | 3 łyżki | |
| olej roślinny | 3 łyżki | |
| cebula | 1 sztuka | |
| kapary | 1 garść | |
| chili mielone | 1 szczypta | |
| natka pietruszki | 1 pęczek | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| masło | 80 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj sos sałatkowy. |
| Krok 2 |
| Mrożone krewetki rozmroź , następnie obierz z pancerzy pozostawiając ogonki. |
| Krok 3 |
| Pokrój na kawałki warzywa. Przełóż je do miski i posyp oliwkami, kaparami. Wszystko wymieszaj i polej przygotowanym sosem sałatkowym. |
| Krok 4 |
| Usmaż na maśle z czosnkiem krewetki. Posyp chili i natką pietruszki. |
| Krok 5 |
| Sałatkę przełóż na talerze, na wierzch połóż krewetki. Całość zalej sosem z patelni. |
| Autor: przepisy.pl |