| |||||||||
| Składniki | ||
| czerwone pomidory koktajlowe | 200 gramów | |
| soczewica zielona | 100 gramów | |
| tuńczyk | 200 gramów | |
| Knorr Przyprawa Włoskie Zioła | 2 łyżki | |
| cebula czerwona | 1 sztuka | |
| ogórek | 1 sztuka | |
| kostka sera feta | 1 sztuka | |
| cytryna | 1 sztuka | |
| świeże zioła | 1 pęczek | |
| oliwa z oliwek | 40 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Soczewicę ugotuj według wskazówek na opakowaniu. |
| Krok 2 |
| Warzywa umyj. Pomidorki przekrój na pół, ogórka pokrój na półplasterki, cebulę w piórka. Tuńczyka odcedź, a z cytryny wyciśnij sok. |
| Krok 3 |
| Oliwę z oliwek wymieszaj z przyprawą Knorr oraz sokiem z cytryny. |
| Krok 4 |
| Na talerzu układaj warstwami soczewicę, pomidorki, ogórka, cebulkę, tuńczyka i polej obficie sosem. Na wierzchu rozkrusz fetę i porwij świeże zioła. |
| Autor: Piotr Murawski |