|
Składniki | ||
czerwone pomidory koktajlowe | 200 gramów | |
soczewica zielona | 100 gramów | |
tuńczyk | 200 gramów | |
Knorr Przyprawa Włoskie Zioła | 2 łyżki | |
cebula czerwona | 1 sztuka | |
ogórek | 1 sztuka | |
kostka sera feta | 1 sztuka | |
cytryna | 1 sztuka | |
świeże zioła | 1 pęczek | |
oliwa z oliwek | 40 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Soczewicę ugotuj według wskazówek na opakowaniu. |
Krok 2 |
Warzywa umyj. Pomidorki przekrój na pół, ogórka pokrój na półplasterki, cebulę w piórka. Tuńczyka odcedź, a z cytryny wyciśnij sok. |
Krok 3 |
Oliwę z oliwek wymieszaj z przyprawą Knorr oraz sokiem z cytryny. |
Krok 4 |
Na talerzu układaj warstwami soczewicę, pomidorki, ogórka, cebulkę, tuńczyka i polej obficie sosem. Na wierzchu rozkrusz fetę i porwij świeże zioła. |
Autor: Piotr Murawski |