Sałatka grecka z soczewicą i tuńczykiem

0


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
czerwone pomidory koktajlowe200 gramów
soczewica zielona100 gramów
tuńczyk200 gramów
Przyprawa włoska z rozmarynem Knorr2 łyżki
cebula czerwona1 sztuka
ogórek1 sztuka
kostka sera feta1 sztuka
cytryna1 sztuka
świeże zioła1 pęczek
oliwa z oliwek40 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Soczewicę ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
Warzywa umyj. Pomidorki przekrój na pół, ogórka pokrój na półplasterki, cebulę w piórka. Tuńczyka odcedź, a z cytryny wyciśnij sok.
Krok 3
Oliwę z oliwek wymieszaj z przyprawą Knorr oraz sokiem z cytryny.
Krok 4
Na talerzu układaj warstwami soczewicę, pomidorki, ogórka, cebulkę, tuńczyka i polej obficie sosem. Na wierzchu rozkrusz fetę i porwij świeże zioła.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl