|
Składniki | ||
mięso drobiowe | 500 gramów | |
ogórki kiszone | 5 sztuk | |
kukurydza z puszki | 1 opakowanie | |
cebula czerwona | 2 sztuki | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
papryka żółta | 1 sztuka | |
papryka zielona | 1 sztuka | |
kapusta pekińska | 1 sztuka | |
majonez | 1 opakowanie | |
keczup | 3 łyżki | |
szczypiorek siekany | 4 łyżki | |
Sos sałatkowy 2w1 Sałatka Gyros Knorr | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokroić w paski doprawić przyprawą do gyros i usmażyć. |
Krok 2 |
Ogórki,cebulę, paprykę pokroić w kostkę. kapustę pekińską pokroić w kostkę. Odcedzić kukurydzę. |
Krok 3 |
Majonez wymieszać z keczupem doprawić solą i pieprzem. |
Krok 4 |
Na dnie miski ułożyć kawałki zimnego mięsa. Następnie przykryć warstwowo pozostałymi składnikami .Całość polać sosem/Wierzch przykryć kapustką pekińską, żółtą papryką i szczypiorkiem. |
Autor: Mariola |