| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso drobiowe | 500 gramów | |
| ogórki kiszone | 5 sztuk | |
| kukurydza z puszki | 1 opakowanie | |
| cebula czerwona | 2 sztuki | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| papryka żółta | 1 sztuka | |
| papryka zielona | 1 sztuka | |
| kapusta pekińska | 1 sztuka | |
| majonez | 1 opakowanie | |
| keczup | 3 łyżki | |
| szczypiorek siekany | 4 łyżki | |
| Sos sałatkowy 2w1 Sałatka Gyros Knorr | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokroić w paski doprawić przyprawą do gyros i usmażyć. |
| Krok 2 |
| Ogórki,cebulę, paprykę pokroić w kostkę. kapustę pekińską pokroić w kostkę. Odcedzić kukurydzę. |
| Krok 3 |
| Majonez wymieszać z keczupem doprawić solą i pieprzem. |
| Krok 4 |
| Na dnie miski ułożyć kawałki zimnego mięsa. Następnie przykryć warstwowo pozostałymi składnikami .Całość polać sosem/Wierzch przykryć kapustką pekińską, żółtą papryką i szczypiorkiem. |
| Autor: Mariola |