Sałatka jarzynowa
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • marchew - 2 sztuki
  • groszek - 1 szklanka
  • cebula - 1 sztuka
  • ogórek kiszony - 3 sztuki
  • jajo gotowane na twardo - 3 sztuki
  • oliwa - 50 mililitrów
  • majonez - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Marchewkę obieramy i gotujemy 15-20 minut, a następnie studzimy.
  2. Warzywa kroimy w drobną kostkę. Podobnie jajka.
  3. Dodajemy do nich odcedzony zielony groszek.
  4. Sos sałatkowy mieszamy z oliwą i dodajemy do składników.
  5. Do sałatki dodajemy majonez po łyżeczce, tak by nie dać zbyt dużo.
  6. Całość cały czas delikatnie mieszamy.
  7. Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji odstawiamy w chłodnie miejsce na przynajmniej godzinę. Smacznego!