Sałatka jarzynowa

43


Średnie


45 min.


2 os.

Składniki
marchewki3 sztuki
seler1 sztuka
pietruszka1 sztuka
ziemniaki2 sztuki
jajka gotowane na twardo3 sztuki
kwaśne jabłka2 sztuki
kiszone ogórki2 sztuki
papryka czerwona0.5 sztuk
puszka zielonego groszku 200g1 sztuka
Majonez Hellmann's Babuni100 gramów
musztarda sarepska2 łyżki
pieprz czarny mielony1 szczypta
sól1 szczypta
natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie
Krok 1
Obierz marchewki, seler, pietruszkę, ziemniaki. Umyj i ugotuj w garnku w osolonej wodzie, aż zmiękną. Wystudź i pokrój w kostkę.
Krok 2
Jajka, jabłko, ogórka i paprykę pokrój w małą kostkę.
Krok 3
Wymieszaj dokładnie, dodaj zielony groszek. Połącz z majonezem. Dopraw do smaku musztardą, czarnym pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Krok 4
Przełóż do miski, udekoruj natką i schłodź przed podaniem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl