|
Składniki | ||
marchewki | 3 sztuki | |
seler | 1 sztuka | |
pietruszka | 1 sztuka | |
ziemniaki | 2 sztuki | |
jajka gotowane na twardo | 3 sztuki | |
kwaśne jabłka | 2 sztuki | |
kiszone ogórki | 2 sztuki | |
papryka czerwona | 0.5 sztuk | |
puszka zielonego groszku 200g | 1 sztuka | |
Majonez Hellmann's Babuni | 100 gramów | |
musztarda sarepska | 2 łyżki | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
natka pietruszki do dekoracji |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Obierz marchewki, seler, pietruszkę, ziemniaki. Umyj i ugotuj w garnku w osolonej wodzie, aż zmiękną. Wystudź i pokrój w kostkę. |
Krok 2 |
Jajka, jabłko, ogórka i paprykę pokrój w małą kostkę. |
Krok 3 |
Wymieszaj dokładnie, dodaj zielony groszek. Połącz z majonezem. Dopraw do smaku musztardą, czarnym pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne. |
Krok 4 |
Przełóż do miski, udekoruj natką i schłodź przed podaniem. |
Autor: przepisy.pl |