| |||||||||
| Składniki | ||
| marchewki | 3 sztuki | |
| seler | 1 sztuka | |
| pietruszka | 1 sztuka | |
| ziemniaki | 2 sztuki | |
| jajka gotowane na twardo | 3 sztuki | |
| kwaśne jabłka | 2 sztuki | |
| kiszone ogórki | 2 sztuki | |
| papryka czerwona | 0.5 sztuk | |
| puszka zielonego groszku 200g | 1 sztuka | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 100 gramów | |
| musztarda sarepska | 2 łyżki | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| natka pietruszki do dekoracji |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Obierz marchewki, seler, pietruszkę, ziemniaki. Umyj i ugotuj w garnku w osolonej wodzie, aż zmiękną. Wystudź i pokrój w kostkę. |
| Krok 2 |
| Jajka, jabłko, ogórka i paprykę pokrój w małą kostkę. |
| Krok 3 |
| Wymieszaj dokładnie, dodaj zielony groszek. Połącz z majonezem. Dopraw do smaku musztardą, czarnym pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne. |
| Krok 4 |
| Przełóż do miski, udekoruj natką i schłodź przed podaniem. |
| Autor: przepisy.pl |