Sałatka jarzynowa z czarnymi oliwkami

7


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
duże ziemniaki2 sztuki
karczochy3 sztuki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr0.5 łyżeczek
duże marchewki2 sztuki
zielony groszek konserwowy150 gramów
ser edamski125 gramów
oliwa z oliwek6 łyżek
sok z cytryny
natka pietruszki (posiekana)1 łyżka
kapary1 łyżka
czarne oliwki50 gramów
pieprz czarny mielony1 szczypta
bazylia1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki i marchew pokrój w kostkę.
Krok 2
Warzywa ugotuj w osolonej wodzie, a następnie wystudź. Jeżeli używasz świeżych karczochów to gotuj je w osolonej wodzie przez około 7 minut. Te ze słoika przekrój tylko na cztery części.
Krok 3
Pokrój w kostkę ser. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj groszek, pokroją w paseczki bazylię. Całość polej oliwą i dopraw pieprzem, sokiem z cytryny i Delikatem Knorr do smaku.
Krok 4
Sałatkę podawaj posypaną pietruszką, kaparami i oliwkami z wierzchu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl