| |||||||||
| Składniki | ||
| winogrona ciemne i jasne | 150 gramów | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
| rukola | 150 gramów | |
| ser z niebieską pleśnią | 80 gramów | |
| orzechy włoskie | 2 łyżki | |
| kiełki do dekoracji | 5 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Winogrona umyj, przekrój na połówki i pozbądź się pestek. |
| Krok 2 |
| Ser pokrój w kostkę, a rukolę umyj. Odłóż kilka listków do dekoracji. |
| Krok 3 |
| Stwórz sos czosnkowy mieszając jogurt z sosem sałatkowym Knorr. Następnie sos wymieszaj ze wszystkimi składnikami sałatki. |
| Krok 4 |
| Ułóż gotową sałatkę na talerzykach i udekoruj listkami rukoli oraz kiełkami. Sałatkę po wierzchu posyp orzechami. |
| Autor: Piotr Murawski |