|
Składniki | ||
winogrona ciemne i jasne | 150 gramów | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
rukola | 150 gramów | |
ser z niebieską pleśnią | 80 gramów | |
orzechy włoskie | 2 łyżki | |
kiełki do dekoracji | 5 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Winogrona umyj, przekrój na połówki i pozbądź się pestek. |
Krok 2 |
Ser pokrój w kostkę, a rukolę umyj. Odłóż kilka listków do dekoracji. |
Krok 3 |
Stwórz sos czosnkowy mieszając jogurt z sosem sałatkowym Knorr. Następnie sos wymieszaj ze wszystkimi składnikami sałatki. |
Krok 4 |
Ułóż gotową sałatkę na talerzykach i udekoruj listkami rukoli oraz kiełkami. Sałatkę po wierzchu posyp orzechami. |
Autor: Piotr Murawski |