Sałatka kapuściana

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
młoda kapusta1 sztuka
Sos sałatkowy francuski Knorr1 sztuka
marchewka2 sztuki
jabłka2 sztuki
orzechy włoskie4 łyżki
oliwa z oliwek4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę oczyść z zewnętrznych liści i poszatkuj.
Krok 2
Jabłka umyj, pokrój na pół, wyciągnij gniazda nasienne, miąższ pokrój w cienkie plasterki.
Krok 3
Marchewki obierz i umyj, zetrzyj na tarce lub pokrój w słupki.
Krok 4
Orzechy pokrój grubo. Składniki sałatki wymieszaj.
Krok 5
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą z oliwek. Polej sałatkę. Włóż na 15 minut do lodówki.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl