| |||||||||
| Składniki | ||
| młoda kapusta | 1 sztuka | |
| Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 sztuka | |
| marchewka | 2 sztuki | |
| jabłka | 2 sztuki | |
| orzechy włoskie | 4 łyżki | |
| oliwa z oliwek | 4 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kapustę oczyść z zewnętrznych liści i poszatkuj. |
| Krok 2 |
| Jabłka umyj, pokrój na pół, wyciągnij gniazda nasienne, miąższ pokrój w cienkie plasterki. |
| Krok 3 |
| Marchewki obierz i umyj, zetrzyj na tarce lub pokrój w słupki. |
| Krok 4 |
| Orzechy pokrój grubo. Składniki sałatki wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą z oliwek. Polej sałatkę. Włóż na 15 minut do lodówki. |
| Autor: garlic |