Sałatka kapuściana

Składniki:

  • młoda kapusta - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 sztuka
  • marchewka - 2 sztuki
  • jabłka - 2 sztuki
  • orzechy włoskie - 4 łyżki
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę oczyść z zewnętrznych liści i poszatkuj.
  2. Jabłka umyj, pokrój na pół, wyciągnij gniazda nasienne, miąższ pokrój w cienkie plasterki.
  3. Marchewki obierz i umyj, zetrzyj na tarce lub pokrój w słupki.
  4. Orzechy pokrój grubo. Składniki sałatki wymieszaj.
  5. Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą z oliwek. Polej sałatkę. Włóż na 15 minut do lodówki.