Sałatka koktajlowa z papryką i krewetkami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron farfalle - 200 gramów
  • krewetki koktajlowe - 150 gramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • ogórek świeży - 1 sztuka
  • cytryna - 1 sztuka
  • koperek - 0.5 pęczków
  • Majonez Hellmann's Babuni - 5 łyżek
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 5 łyżek
  • woda - 4 łyżki
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta. Następnie odcedź go i skrop oliwą z oliwek.
  2. Kolorowe papryki oraz ogórka dokładnie umyj i pokrój w drobną kostkę.
  3. Krewetki odcedź z zalewy.
  4. Przygotuj sos. W misce połącz Ketchup Hellmann’s Łagodny z Majonezem Babuni Hellmann's, sokiem z cytryny, wodą i zawartością opakowania sosu sałatkowego Knorr.
  5. Dodaj do sosu pokrojone warzywa, krewetki, makaron i posiekany koperek. Całość delikatnie wymieszaj. Przełóż do mniejszych miseczek i podawaj.