Sałatka koktajlowa z papryką i krewetkami

22


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
makaron farfalle200 gramów
krewetki koktajlowe 150 gramów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
papryka czerwona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
ogórek świeży1 sztuka
cytryna1 sztuka
koperek0.5 pęczków
Majonez Hellmann's Babuni5 łyżek
Ketchup Hellmann's Łagodny5 łyżek
woda4 łyżki
oliwa z oliwek4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta. Następnie odcedź go i skrop oliwą z oliwek.
Krok 2
Kolorowe papryki oraz ogórka dokładnie umyj i pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Krewetki odcedź z zalewy.
Krok 4
Przygotuj sos. W misce połącz Ketchup Hellmann’s Łagodny z Majonezem Babuni Hellmann's, sokiem z cytryny, wodą i zawartością opakowania sosu sałatkowego Knorr.
Krok 5
Dodaj do sosu pokrojone warzywa, krewetki, makaron i posiekany koperek. Całość delikatnie wymieszaj. Przełóż do mniejszych miseczek i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl