Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem

0


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
pieprz
sól
seler naciowy0.5 sztuk
natka pietruszki0.5 pęczków
papryka czerwona1 sztuka
kukurydza1 opakowanie
paluszki krabowe1 opakowanie
majonez4 łyżki
ryż biały 100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.
Krok 2
Paluszki rozmroź, pokrój na kostkę, paprykę również pokrój na kostkę, selera na kawałki, a kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 3
Do miski wrzuć ryż, paluszki krabowe, paprykę, selera, kukurydzę oraz posiekaną natkę.
Krok 4
Wszystko razem wymieszaj. Dodaj majonez oraz pieprz i sól i ponownie wymieszaj, aby masa była jednolita.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl