Sałatka krabowo-paprykowa z ryżem

Składniki:

  • pieprz
  • sól
  • seler naciowy - 0.5 sztuk
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • kukurydza - 1 opakowanie
  • paluszki krabowe - 1 opakowanie
  • majonez - 4 łyżki
  • ryż biały - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.
  2. Paluszki rozmroź, pokrój na kostkę, paprykę również pokrój na kostkę, selera na kawałki, a kukurydzę odsącz z zalewy.
  3. Do miski wrzuć ryż, paluszki krabowe, paprykę, selera, kukurydzę oraz posiekaną natkę.
  4. Wszystko razem wymieszaj. Dodaj majonez oraz pieprz i sól i ponownie wymieszaj, aby masa była jednolita.