Sałatka królewska

Składniki:

  • sałata - 1 sztuka
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 2 łyżeczki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak
  • karkówka bez kości - 400 gramów
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • kukurydza z puszki - 1 opakowanie
  • pomidor - 4 sztuki
  • ogórek zielony - 1 sztuka
  • oliwa - 3 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory pokrój w cząstki, cebulę w plastry a ogórka w kostkę.
  2. Na czterech talerzach rozłożyć porwaną sałatę, pomidora i ogórka.
  3. Posypać kukurydzą, przykryć plastrami cebuli. Oprósz pieprzem i skropić oliwą.
  4. Mięso pokrój na 4 plastry, lekko rozbij i oprósz Marynatą do mięs Knorr i wstaw na 45 min do lodówki.
  5. Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż mięso po kilka minut z każdej strony.
  6. Gorące mięso położyć na przygotowanych porcjach sałatki. Podawać z białym pieczywem.