Sałatka królewska

2


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
sałata1 sztuka
Przyprawa do wieprzowiny Knorr2 łyżeczki
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak
karkówka bez kości400 gramów
cebula czerwona1 sztuka
kukurydza z puszki1 opakowanie
pomidor4 sztuki
ogórek zielony1 sztuka
oliwa3 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Pomidory pokrój w cząstki, cebulę w plastry a ogórka w kostkę.
Krok 2
Na czterech talerzach rozłożyć porwaną sałatę, pomidora i ogórka.
Krok 3
Posypać kukurydzą, przykryć plastrami cebuli. Oprósz pieprzem i skropić oliwą.
Krok 4
Mięso pokrój na 4 plastry, lekko rozbij i oprósz Marynatą do mięs Knorr i wstaw na 45 min do lodówki.
Krok 5
Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż mięso po kilka minut z każdej strony.
Krok 6
Gorące mięso położyć na przygotowanych porcjach sałatki. Podawać z białym pieczywem.
Autor: MartaSPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl