Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami

32


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
pomidorki koktajlowe750 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 sztuka
makaron penne250 gramów
mała czerwona cebula1 sztuka
ser feta1 opakowanie
oliwa z oliwek90 mililitrów
ząbek czosnku1 sztuka
świeża bazylia
skórka otarta z jednej cytryny
czarne oliwki100 gramów
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy, odcedź i wystudź.
Krok 2
Pokrój pomidory w ćwiartki, ser feta w kostkę, cebulę posiekaj.
Krok 3
Składniki sałatki przełóż do salaterki. Następnie dodaj skórkę z cytryny, liście bazylii i mięty. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr i wymieszaj. Wstaw salaterkę na 30 minut do lodówki.
Krok 4
Odcedź makaron i zahartuj zimną wodą. Schłodzony i dobrze odsączony makaron wymieszaj z przygotowaną sałatką.
Krok 5
Dodaj oliwki i polej oliwą. Przed podaniem udekoruj świeżymi liśćmi bazylii.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl