Sałatka makaronowa z roladkami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron świderki - 2 szklanki
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
  • ser żółty - 6 plastrów
  • szynka konserwowa - 6 plastrów
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • cebula szalotka - 1 sztuka
  • kiszone ogórki - 2 sztuki
  • mieszanka sałat

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie.
  2. Układaj ser na plastrach szynki, zwiń je w roladki, a następnie pokrój na centymetrowe kawałki.
  3. Pokrój ogórki w półplasterki, cebulę w drobną kostkę.
  4. Paprykę oczyść i również pokrój w kostkę.
  5. Wyłóż salaterkę liśćmi sałaty, po czym wypełnij ją makaronem, warzywami oraz roladkami serowymi i wymieszaj.
  6. Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr według przepisu na opakowaniu i polej nim sałatkę. Odstaw w chłodne miejsce na 15 minut. Podawaj.