Naturalnie Smaczne Sos sałatkowy Grecki z suszoną czerwoną papryką Knorr - 1 opakowanie
salami w plasterkach - 120 gramów
papryka czerwona - 1 sztuka
papryka żółta - 1 sztuka
czerwona cebula - 1 sztuka
oliwki - 2 łyżki
pieczywo tostowe - 5 sztuk
masło - 2 łyżki
ząbek czosnku - 1 sztuka
Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj do miękkości. Następnie odcedź go, skrop oliwą i odstaw do ostygnięcia.
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski.
Podobnie pokrój salami oraz cebulę. Oliwki przekrój na pół. Pieczywo tostowe pokrój w kostkę, wymieszaj z rozpuszczonym masłem z rozgniecionym czosnkiem. Wstaw do piekarnika w temperaturę ok. 170 stopni na kilka minut aby grzanki złapały koloru.
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym i Majonezem Babuni Hellmann's oraz pozostałymi składnikami. Sałatkę podawaj z grzankami Knorr. Możesz dodać też listki świeżej bazylii.