| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron ugotuj do miękkości. Następnie odcedź go, skrop oliwą i odstaw do ostygnięcia.
|
| Krok 2 |
| Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski.
|
| Krok 3 |
| Podobnie pokrój salami oraz cebulę. Oliwki przekrój na pół. Pieczywo tostowe pokrój w kostkę, wymieszaj z rozpuszczonym masłem z rozgniecionym czosnkiem. Wstaw do piekarnika w temperaturę ok. 170 stopni na kilka minut aby grzanki złapały koloru. |
| Krok 4 |
| Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym i Majonezem Babuni Hellmann's oraz pozostałymi składnikami. Sałatkę podawaj z grzankami Knorr. Możesz dodać też listki świeżej bazylii. |