Sałatka makaronowa z salami

6


Łatwe


30 min.


5 os.

Składniki
makaron penne200 gramów
Majonez Hellmann's Babuni3 łyżki
Ketchup Hellmann's Łagodny3 łyżki
Sos sałatkowy Grecki z suszoną czerwoną papryką Knorr1 opakowanie
salami w plasterkach120 gramów
papryka czerwona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
czerwona cebula1 sztuka
oliwki2 łyżki
pieczywo tostowe5 sztuk
masło2 łyżki
ząbek czosnku1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj do miękkości. Następnie odcedź go, skrop oliwą i odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski.
Krok 3
Podobnie pokrój salami oraz cebulę. Oliwki przekrój na pół. Pieczywo tostowe pokrój w kostkę, wymieszaj z rozpuszczonym masłem z rozgniecionym czosnkiem. Wstaw do piekarnika w temperaturę ok. 170 stopni na kilka minut aby grzanki złapały koloru.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym i Majonezem Babuni Hellmann's oraz pozostałymi składnikami. Sałatkę podawaj z grzankami Knorr. Możesz dodać też listki świeżej bazylii.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl