Sałatka makaronowa z sardynkami

3


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron muszelki200 gramów
Sos sałatkowy grecki Knorr1 opakowanie
sardynki z puszki 4 sztuki
brokuł200 gramów
ząbki czosnku2 sztuki
ser feta100 gramów
pieprz czarny mielony1 szczypta
oliwa2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Następnie odcedź go i skrop niewielką ilością oliwy. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Brokuł podziel na różyczki, ugotuj do miękkości i schłodź w zimnej wodzie.
Krok 3
Sardynki pokrusz, a fetę pokrój w kostkę.
Krok 4
Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z pozostałą oliwą i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Wymieszaj makaron, brokuły i ser, polej sosem. Na tym ułóż sardynki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl