| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron muszelki | 200 gramów | |
| Sos sałatkowy grecki Knorr | 1 opakowanie | |
| sardynki z puszki | 4 sztuki | |
| brokuł | 200 gramów | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| ser feta | 100 gramów | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| oliwa | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron ugotuj al dente. Następnie odcedź go i skrop niewielką ilością oliwy. Odstaw do ostygnięcia. |
| Krok 2 |
| Brokuł podziel na różyczki, ugotuj do miękkości i schłodź w zimnej wodzie. |
| Krok 3 |
| Sardynki pokrusz, a fetę pokrój w kostkę. |
| Krok 4 |
| Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z pozostałą oliwą i sosem sałatkowym Knorr. |
| Krok 5 |
| Wymieszaj makaron, brokuły i ser, polej sosem. Na tym ułóż sardynki. |
| Autor: przepisy.pl |