|
Składniki | ||
makaron muszelki | 200 gramów | |
Sos sałatkowy grecki Knorr | 1 opakowanie | |
sardynki z puszki | 4 sztuki | |
brokuł | 200 gramów | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
ser feta | 100 gramów | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
oliwa | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj al dente. Następnie odcedź go i skrop niewielką ilością oliwy. Odstaw do ostygnięcia. |
Krok 2 |
Brokuł podziel na różyczki, ugotuj do miękkości i schłodź w zimnej wodzie. |
Krok 3 |
Sardynki pokrusz, a fetę pokrój w kostkę. |
Krok 4 |
Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z pozostałą oliwą i sosem sałatkowym Knorr. |
Krok 5 |
Wymieszaj makaron, brokuły i ser, polej sosem. Na tym ułóż sardynki. |
Autor: przepisy.pl |