Sałatka makaronowa z sardynkami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron muszelki - 200 gramów
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
  • sardynki z puszki - 4 sztuki
  • brokuł - 200 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • ser feta - 100 gramów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • oliwa - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente. Następnie odcedź go i skrop niewielką ilością oliwy. Odstaw do ostygnięcia.
  2. Brokuł podziel na różyczki, ugotuj do miękkości i schłodź w zimnej wodzie.
  3. Sardynki pokrusz, a fetę pokrój w kostkę.
  4. Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z pozostałą oliwą i sosem sałatkowym Knorr.
  5. Wymieszaj makaron, brokuły i ser, polej sosem. Na tym ułóż sardynki.