Sałatka makaronowa z selerem naciowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron fusilli - 300 gramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 2 opakowania
  • oliwa z oliwek - 6 łyżek
  • woda - 6 łyżek
  • seler naciowy - 2 sztuki
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • orzechy włoskie - 3 łyżki
  • jabłko - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Łodygi selera obierz z włókien i pokrój w cienkie plastry. Jabłko pokrój na ćwiartki, wytnij gniazdo nasienne, a następnie pokrój w plastry.
  2. Cebulę pokrój w piórka, a orzechy upraż na suchej patelni.
  3. Sos Knorr wymieszaj z wodą i oliwą.
  4. W misce wymieszaj wszystkie pokrojone składniki wraz z przygotowanym sosem i posiekaną natką. Na koniec dodaj ugotowany makaron, wymieszaj, a wierzch posyp orzechami.
  5. Ugotuj makaron al dente. Wystudź.