| |||||||||
| Składniki | ||
| szczypiorek | 4 łyżeczki | |
| ogórek gruntowy | 4 sztuki | |
| oliwa z oliwek | 4 łyżeczki | |
| mały pomidor | 2 sztuki | |
| makaron gryczany, suchy | 200 gramów | |
| mała cukinia | 1 sztuka | |
| pomidory suszone (niesolone) | 8 plastrów | |
| papryka czerwona | 2 sztuki | |
| Sos sałatkowy Zioła ogrodowe z trybulą Knorr | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. |
| Krok 2 |
| Umyj warzywa. Pokrój w kostkę paprykę. Obierz ogórka i pokrój go w kostkę. Pokrój w kostkę cukinię i pomidora. |
| Krok 3 |
| Wymieszaj warzywa i posyp je posiekanym szczypiorkiem. |
| Krok 4 |
| Przygotuj sos sałatkowy Knorr Naturalnie Smaczne i dodaj go do warzyw. Całość dobrze wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Dodaj do całości makaron. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |