Sałatka makaronowo-warzywna
  • 30 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron w kształcie ryżu - 1.5 szklanek
  • sól - 2 łyżeczki
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • mieszanka marchewka z groszkiem - 1 opakowanie
  • pieprz - 3 szczypty
  • majonez - 2 łyżki
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i skrop oliwą.
  2. Mieszankę warzywną odcedź z zalewy. Oczyszczone papryki pokrój w kostkę. Paprykę wraz marchewką i groszkiem dodaj do makaronu.
  3. Zawartość opakowania sosu Knorr wymieszaj z majonezem, jogurtem i sokiem z cytryny. Gotowy sos połącz z makaronem i warzywami. Dokładnie wymieszaj i przełóż do salaterki. Udekoruj listkami natki.